Cream Ale

Historie til Cream Ale

Cream Ale er et øl som oppsto på midten av 1800-tallet i Amerika.
Lagerølet hadde gjort stor furore i Europa, og begynte også å ta markedandeler i Amerika. De Amerikanske bryggeriene så dette – og lurte på hvordan de skulle klare å demme opp for denne lagerøl-invasjonen, så de fant opp Cream Ale.
De brukte bare lyse malttyper, importerte humle fra Europa og ga ølet en lav bitterhet – for å prøve å etterligne det Europeiske lagerølet.
De brukte en Amerikansk gjær som ikke la igjen så mye gjærpreg, for å skape en frisk og god “lager-like” øl.

Vår Cream Ale

Vi prøver å gjenskape Cream Ale’n med å bruke kun lyse europeiske malttyper.
Vi bruker noe carapils-malt for å gi ølet en kropp og struktur. Samtidig med en lav bitterhet, kan det oppleves av mange som noe søtlig.
En gjæringstemperatur på 17C gir et rent øl uten for mye fruktighet.
Ølet har 4,5% alkhol, og en IBU på rundt 20.

Bruk av Cream Ale

Cream Ale er et forfriskende, lettdrukket og ukomplisert øl.
Det vil aldri ta deg til nye smakshøyder, men er ment som en ren og lett variant. Ølet passer til mange typer lett mat, uten for mye fett eller krydder.
Det passer kanskje aller aller best helt alene – når du rett og slett bare har lyst på en øl – så enkelt.

DE BESTE, DE LOJALE, DE KVALITETSBEVISSTE

VÅRE SUPRE KUNDER

Her er en mix av ulike steder hvor du kan finne våre produkter...
LA OSS HØRE FRA DEG

KONTAKT OSS

Om du har noe på hjertet - la oss gjerne høre fra deg. Vi skal prøve å hjelpe deg så godt som vi kan!

Besøksadresse:

Osloveien 45
7018 Trondheim

Postadresse:

Postboks 4520, Osloveien
7421 Trondheim

Telefon:

+47 992 57 101

E-post:

borge@totaarn.no

Åpningstider:

Etter avtale