IPA

Historie til IPA

Pale Ale var opprinnelig et engelsk hverdagsøl, men imperialisten England hadde soldater i India som også ville ha engelsk øl. Når de sendte Pale Ale til India, så tålte ikke ølet sjø- frakten – og ble surt og udrikkelig. Engelskmennene visste imidlertid at humle virket konserverende, så de tilsatte derfor dobbelt så mye humle, samtidig som de brygget ølet litt sterkere – og vips så tålte det sjøfrakten. Derfor ble dette Pale Ale’n som ble sendt til India – og derav navnet.
Amerikanerne har senere tatt til seg ølstilen, og “amerikanisert” den: “Bigger and bolder”. De amerikanske humletypene er klassisk høyaromatiske, og gir langt mer aroma.

Vår IPA

Vi brygger vår saison IPA med pale ale malt, og rikelige mengder caramalt – for å bygge en maltkropp som kan balansere den høye bitterheten.
I tillegg har vi kun sene humletilsetninger, som ikke gir den skarpe bitterheten – men den oppleves langt mer rundere i munnen. Du får ikke mest juling i munnen av To Tårn sin IPA, men vi håper du er enige med oss at den er balansert.
Ølet har 6,0% alkhol, og en IBU på rundt 65.

Bruk av IPA

India Pale Ale er et humlerikt øl. Humlebitterhet har den egenskapen at det renser bort fettet i munnen, så den passer utmerket til fet mat. Den passer også svært godt til sterkt krydret mat – for eksempel Indisk mat (selvfølgelig).
Bitterstoffer har en tendens til å forsterke hverandre, så en bør være forsiktig med dette ølet om maten inneholder mye bitterstoffer.

Bestilling av IPA

EPD: 4545612
EAN: 7090030310050
Vinmonopolet: 2143002
Asko: Nei
Vinhuset: Ja
Direkte: Ja, for HoReCa-kunder

DE BESTE, DE LOJALE, DE KVALITETSBEVISSTE

VÅRE SUPRE KUNDER

Her er en mix av ulike steder hvor du kan finne våre produkter...
LA OSS HØRE FRA DEG

KONTAKT OSS

Om du har noe på hjertet - la oss gjerne høre fra deg. Vi skal prøve å hjelpe deg så godt som vi kan!

Besøksadresse:

Osloveien 45
7018 Trondheim

Postadresse:

Norsk Øl
Postboks 42, Vindern
0319 Oslo

Telefon:

+47 484 07 831

E-post:

admin@norwegianbeer.com

Åpningstider:

Etter avtale