Irsk Stout

Historie til Irsk Stout

Stout var en stil som utviklet seg i et forsøk på å fortsette suksessen til London sin velkjente Porter. Den skulle opprinnelig være en fyldigere og sterkere øl. (Stout betydde i prinsippet “Sterk”) – og begrepet “Stout Porter” var derfor den fyldige og sterke utgaven av Porteren. Deretter skilte stilene lag, og Porter forble Porter – og Stout ble Stout.
Moderne versjoner er brygget med enn lavere alkoholprosent og reflekterer ikke lenger den opprinnelige stouten – med den høye alkoholprosenten.
Irsk Stout har deretter blitt synonymt med Dry Stout – ikke minst gjennom det velkjente ølmerket Guinness Stout.

Vår Irsk Stout

Vi ønsker med Irsk Stouten og lage et mørkt øl, uten å skremme for mange bort fra glasset. Vi bruker godt med karamellmalt, men ikke så mye av det aller mørkeste maltet. Dette for å gi ølet en mørk farge, men ikke så mye røstet preg i smaken som det kan se ut som. Den har lav bitteret fra noble europeiske humletyper (Engelsk Target), og er gjæret pent og pyntelig med en gjær i fra Irland – som fremhever maltkompleksiteten Ølet har 4,5% alkhol, og en IBU på rundt 20.

Bruk av Irsk Stout

Irsk Stout er overraskende lettdrukket – til tross for sin mørke farge.
Ølet passer godt til stekte retter, men også utmerket til småkaker, søtsaker og desserterer. Aller, aller best – passer det kanskje helt alene – når du har gjort deg fortjent til noe skikkelig mørkt i glasset!

Bestilling av Irsk Stout

EPD: 4218533
EAN: 7090030310098
Vinmonopolet: Ingen
Asko: Ja
Vinhuset: Nei
Direkte: Ja

Historie til Klösch

Kölsch er en ølstil som tradisjonelt er brygget i Köln og naboregionene i Tyskland.
I 1997 ble Kölsch-navnet beskyttet, og ble en geografisk betegnelse for øl av denne type brygget i denne regionen. Det er en av få ølstiler som er overgjæret og som fortsatt lever igjen i Tyskland. Det er dokumentert brygging av denne ølstilen i lang tid i Köln, og opprinnelig ble den brygget uten humle. Før andre verdenskrig var det over 40 bryggerier i regionen som brygget ølet, men bare to overlevde ødeleggelsene av de allierte sin bombing under krigen.
i 2005 ble det brygget 2,4 milloner hektoliter med Kölsch i Tyskland.

Vår Klösch

På grunn av den geografiske beskyttelsen av navnet, måtte To Tårn velge å finne et annet navn på ølet som var inspirert av den tyske ølstilen. Valget falt da på Klösch – som er lett gjenkjennelig, og samtidig annerledes. Tyske tradisjonelle malttyper som pilsnermalt og viennamalt, sammen med en tysk nobel humletype – Hallertau Hersbrucker – gir ølet en lett men bestemt smak. En gjæringstemperatur på 17C gir et rent øl uten for mye fruktighet. Ølet har 4,5% alkhol, og en IBU på rundt 25.

Bruk av Klösch

Klösch er et forfriskende, lettdrukket og ukomplisert øl, men hakket hvassere enn Cream Ale. Den tyske humlen er bestemt men samtidig balansert.
Ølet passer til mange typer lett mat, uten for mye fett eller krydder.
Det passer kanskje aller aller best helt alene – i solveggen – når du har gjort deg fortjent til et ekstra friminutt.

Bestilling av Klösch

EPD: 4133484
EAN: 7090030310425
Vinmonopolet: Ingen
Asko: Ja
Vinhuset: Nei
Direkte: Ja

DE BESTE, DE LOJALE, DE KVALITETSBEVISSTE

VÅRE SUPRE KUNDER

Her er en mix av ulike steder hvor du kan finne våre produkter...
LA OSS HØRE FRA DEG

KONTAKT OSS

Om du har noe på hjertet - la oss gjerne høre fra deg. Vi skal prøve å hjelpe deg så godt som vi kan!

Besøksadresse:

Osloveien 45
7018 Trondheim

Postadresse:

Norsk Øl
Postboks 42, Vindern
0319 Oslo

Telefon:

+47 484 07 831

E-post:

admin@norwegianbeer.com

Åpningstider:

Etter avtale