Ørderøl

Historie til Ørderøl

I Stjørdal i Nord-Trøndelag har vi landets eldste gjenlevende bryggetradisjon. Dette er
en tradisjon som strekker seg 1000 år tilbake i tid – tilbake til vikingetiden, og som på
en merkelig måte overlevde akkurat i Stjørdal. Her brygges det øl i dag på nøyaktig samme måte som det har vært gjort i 1000 år.
Når vikingene skulle tørke malten sin – hadde de selvfølgelig ingen elektriske hjelpemidler. Samtidig var klimaet i Trøndelag for dårlig for å soltørke det. Men de hadde en varmekilde: Bålet. Derfor tørket de malten over åpen ild. Dette gjøres fortsatt i Stjørdal, og gir den svært karakteristiske røyksmaken som historisk finnes i noen få øl i verden.

Vår Ørderøl

To Tårn’s bryggerimester har vokst opp med tradisjonen fra Stjørdal, og “Maltølet”.
Det var derfor naturlig å brygge et øl som var inspirert av dette.
Ørderølet er derfor To Tårn sin honnør til denne tradisjonen, og våre forefedres råvare- foredling – hvor vi har valgt å bruke den fantastiske råvaren som stjørdalsmaltet er som et krydder, men samtidig gi det en god plass i smaksbildet.
Bør drikkes med respekt – kanskje helst stående.

Bruk av Ørderøl

Ørderøl har mye smak, og egner seg best sammen med mat med mye smak.
Annen røykt mat, som f.eks spekemat passer godt. Selv bruker vi også ølet sammen med rakfisk.
Det egner seg dog selvfølgelig også helt alene, da det har en kompleksitet og dybde som overgår mye annet.

Bestilling av Ørderøl

EPD: 4782546
EAN: 7090030310289
Vinmonopolet: 1126202
Asko: Nei
Vinhuset: Ja
Direkte: Ja, for våre HoReCa-kunder

DE BESTE, DE LOJALE, DE KVALITETSBEVISSTE

VÅRE SUPRE KUNDER

Her er en mix av ulike steder hvor du kan finne våre produkter...
LA OSS HØRE FRA DEG

KONTAKT OSS

Om du har noe på hjertet - la oss gjerne høre fra deg. Vi skal prøve å hjelpe deg så godt som vi kan!

Besøksadresse:

Osloveien 45
7018 Trondheim

Postadresse:

Postboks 4520, Osloveien
7421 Trondheim

Telefon:

+47 992 57 101

E-post:

borge@totaarn.no

Åpningstider:

Etter avtale