Rug-IPA

Historie til Rug-IPA

Pale Ale var opprinnelig et engelsk hverdagsøl, men imperialisten England hadde soldater i India som også ville ha engelsk øl. Når de sendte Pale Ale til India, så tålte ikke ølet sjø- frakten – og ble surt og udrikkelig. Engelskmennene visste imidlertid at humle virket konserverende, så de tilsatte derfor dobbelt så mye humle, samtidig som de brygget ølet litt sterkere – og vips så tålte det sjøfrakten. Derfor ble dette Pale Ale’n som ble sendt til India – og derav navnet.
Amerikanerne har senere tatt til seg ølstilen, og “amerikanisert” den: “Bigger and bolder”. De amerikanske humletypene er klassisk høyaromatiske, og gir langt mer aroma.

Vår Rug-IPA

Vi utfordret oss selv på om vi kunne brygge en IPA i butikkstyrke. Utfordringen blir at ølet mister fylde i butikkstyrke, så vi valgte å bruke rug-malt for å kompensere for fylden. Hele 30% bruker vi – som er langt over den anbefalte mengde. Det gir ølet en fylde, samt en syrlighet fra rug-malten som gjorde at vi var godt fornøyde. Rugen gjør også at ølet blir litt “oljete” og tykt. Vi har brukt rikelig med amerikanske humletyper, for å gi det en avstemt bitterhet og fantastisk aroma.

Bruk av Rug-IPA

India Pale Ale er et humlerikt øl. Humlebitterhet har den egenskapen at det renser bort fettet i munnen, så den passer utmerket til fet mat. Den passer også svært godt til sterkt krydret mat – for eksempel Indisk mat (selvfølgelig).
Bitterstoffer har en tendens til å forsterke hverandre, så en bør være forsiktig med dette ølet om maten inneholder mye bitterstoffer.

Bestilling av Rug-IPA

EPD: 4147443
EAN: 7090030310036
Vinmonopolet: Ingen
Asko: Ja
Vinhuset: Nei
Direkte: Ja

DE BESTE, DE LOJALE, DE KVALITETSBEVISSTE

VÅRE SUPRE KUNDER

Her er en mix av ulike steder hvor du kan finne våre produkter...
LA OSS HØRE FRA DEG

KONTAKT OSS

Om du har noe på hjertet - la oss gjerne høre fra deg. Vi skal prøve å hjelpe deg så godt som vi kan!

Besøksadresse:

Osloveien 45
7018 Trondheim

Postadresse:

Norsk Øl
Postboks 42, Vindern
0319 Oslo

Telefon:

+47 484 07 831

E-post:

admin@norwegianbeer.com

Åpningstider:

Etter avtale